Шевченківські дні у школі

«Благословен той день і час,
Коли прослалась килимами
Земля, яку сходив Тарас
Малими босими ногами…»
Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?
Тарас Григорович Шевченко... Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад. У ці дні в нашій школі проходять заходи до Шевченківських днів, присвячені його великому творчому шляху та неоціненному доробку Великого Кобзаря.
Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його.
З 3 по 10 березня 2020 року в нашій школі було проведено Тиждень, присвячений великому сину українського народу - Т.Г.Шевченко.
Відкрили тиждень загальношкільною лінійкою, присвячену життю і творчості великого Кобзаря : «Є в Шевченка народження дата – дати смерті у нього немає!».
Також у бібліотеці школи організовано традиційну виставку творів Т.Г. Шевченка « Живе Тарасове слово». Бібліотекар школи, В.І.Ярема, провела виховний захід «Вшанування великого Кобзаря» для учнів 5,7,8 класів.
Вчителі української мови,Г.Ю.Толвай,В.С.Бедевельська,В.І.Ярема , провели конкурс читців-декламаторів творів Т.Г.Шевченка, який відбувся 10 березня
Проведено конкурс малюнків за темою: «Шевченків світ у буянні фарб, сплетінні лілій».
Відомі кожному українцеві пророчі слова стають дороговказом до дій в цей непростий час для нашої країни.
Не смійтеся, чужі люде!
Церков-домовина
Розвалиться... і з-під неї
Встане Україна.
І розвіє тьму неволі,
Світ правди засвітить,
І помоляться на волі
Невольничі діти!..
/Files/images/IMG-2b129cda2438bbc78fcebe62a15947c9-V[1].jpg/Files/images/IMG-653873e469d86ad23edefd6be75ffe71-V[1].jpg
/Files/images/IMG-e27d22cb5b69ffe9827aa6885fb56c99-V[1].jpg/Files/images/IMG-cd9466b303acf1a163047dcb1a634542-V[1].jpg
Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.